Laatste nieuws & Agenda

Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het Bravis ziekenhuis en van de polikliniek Etten-Leur? Bekijk dan regelmatig onze nieuws en agenda pagina!

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties op 1 foto.jpg

  Contractafspraken met alle zorgverzekeraars

  Aan het einde van het jaar heeft iedere patiënt de mogelijkheid om een andere zorgaanbieder te kiezen. Het is dan ook voor u belangrijk om te weten met welke zorgverzekeraars uw ziekenhuis een contract heeft afgesloten.

 • Mijn gezicht tentoonstelling.jpg

  Fototentoonstelling geeft slechtziendheid een gezicht

  Wat ziet iemand die slechtziend is? Op die vraag geeft de rondreizende tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’ antwoord. De tentoonstelling van het Oogfonds is vanaf 20 november achtereenvolgend te zien in de Bravis locatie Roosendaal en in locatie Bergen op Zoom.

 • Beertjes Oncologie Centrum.jpg

  Knuffelbeertjes voor Oncologie Centrum

  De Vrienden van Bravis overhandigden onlangs een mand vol knuffelbeertjes aan het Oncologie Centrum. De knuffelbeertjes zijn bestemd voor kinderen waarvan een ouder of verzorger kanker heeft. De beertjes bieden de kinderen troost en afleiding.

 • 091117 05 Kinderadviesraad Bravis ziekenhuis.jpg

  Patiëntenparticipatie en KinderAdviesRaad

  Patiënten kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van hun eigen zorgproces. Maar dan moeten zorgprofessionals ze hiervoor wel de ruimte geven en moeten patiënten die ruimte pakken.

 • Jacques van Splunder_oogarts.jpg

  Column | november | 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering geeft oogarts Jacques van Splunder een inkijkje in zijn vakgebied.
   

 • Bravis-Roosendaal_polikliniek-01 impressie.jpg

  Hal polikliniek Roosendaal wordt opgeknapt

  Tegelijk met de renovatie van de poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO in Roosendaal wordt ook de entreehal van de polikliniek opgeknapt. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen, de ingang van de polikliniek blijft toegankelijk.

 • orthopedie app.jpg

  Informatie over knie- of heupprothese via app

  Wie voor een behandeling of operatie aan knie of heup staat, vindt veel informatie op de website van het ziekenhuis of op die van de vakgroep Orthopedie. Sinds kort is ook de praktisch ingerichte app Orthopedie Bravis beschikbaar.

 • Sigrid Goorhuis 2017.jpg

  Serie over werken op de OK

  Het Bravis ziekenhuis heeft een operatieafdeling met 12 operatiekamers, verdeeld over de locaties Roosendaal en Bergen op Zoom. In een nieuwe serie vertellen medewerkers van de OK over hun werk. In deze eerste aflevering is Sigrid Goorhuis-Posthumus aan het woord. "Je hebt hier de mogelijkheid je te ontplooien."

 • Maatschappelijke verantwoording 2017.jpg

  Bravis ziekenhuis in dialoog met samenleving

  Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde het Bravis ziekenhuis zijn ‘dag van de maatschappelijke verantwoording’. De Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de Vereniging Medische Staf gingen live in gesprek met belanghebbenden bij het ziekenhuis over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en over zijn plannen voor de toekomst.

 • e-consult.jpg

  Eén aanmeldportaal voor spoedzorg kwetsbare ouderen

  Om te voorkomen dat kwetsbare ouderen op een ‘verkeerd bed’ terecht komen, lanceren de samenwerkende zorginstanties in West-Brabant een regionaal aanmeldportaal: één telefoonnummer voor de hele regio waarop huisartsen de tijdelijke opvang van hun patiënt kunnen regelen. Maandag 16 oktober gaat het centrale nummer in de lucht.

 • Bravis is Seniorvriendelijk ziekenhuis_Bianka Mennema lid RvB.jpg

  Bravis ziekenhuis is seniorvriendelijk

  Het Bravis ziekenhuis is volgens KBO-PCOB een seniorvriendelijk ziekenhuis. Het ziekenhuis kreeg van de seniorenorganisatie voor beide locaties een keurmerk.

 • Maatschappelijke verantwoording 2017.jpg

  In dialoog met samenleving

  Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde het Bravis ziekenhuis Roosendaal / Bergen op Zoom zijn ‘dag van de maatschappelijke verantwoording’.

 • M. Ezzahti, internist.jpg

  Informatieavond ‘Meer dan diabetes’

  Het Bravis ziekenhuis en Zorggroep West-Brabant begeleiden op een actieve wijze mensen met diabetes. Regelmatig vinden informatieve bijeenkomsten plaats over nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Het thema van de bijeenkomst op woensdag 15 november is ‘Meer dan diabetes’. Internist Mustafa Ezzahti vertelt hier meer over. 

 • Tovertafel 1.jpg

  Tovertafel voor Kind & Jeugd

  Pedagogisch medewerkster Tanja van Doorne bekeek een documentaire over een 'Tovertafel' en zag direct mogelijkheden voor de kinderen waarmee zij werkt. Ze vroeg het Brave InnovatieTeam van het ziekenhuis hoe ze dit kon aanpakken.

 • Ondertekening overeenkomst Taal voor het Leven door Amphia en Bravis ziekenhuis 4-9-2017.jpg

  In actie tegen laaggeletterdheid

  Amphia en Bravis ziekenhuis zijn sinds maandag 4 september partners van ‘Taal voor het Leven’ van Stichting Lezen & Schrijven. Hierin werken lokale en landelijke organisaties samen om meer laaggeletterden te bereiken en bij te scholen.

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties op 1 foto.jpg

  Bravis ziekenhuis landelijk in beeld in SBS6 Trauma Centrum

  Medewerkers van het Bravis ziekenhuis zijn deze zomer zes weken gevolgd voor afleveringen van het televisieprogramma Trauma Centrum van SBS6. De nieuwe serie wordt vanaf 8 september iedere werkdag om 20.00 uur uitgezonden.

 • Ondertekening.jpg

  Behandeling bij acuut herseninfarct sneller beschikbaar

  Amphia en het Bravis ziekenhuis ondertekenden donderdag 20 juli 2017 een intentieovereenkomst. De inzet is een gezamenlijk centrum voor de behandeling van patiënten met een acuut herseninfarct.

 • Start aanmeldzuil 13 juli 2017.jpg

  Aanmeldzuil in Oncologie Centrum

  Na het Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom beschikt sinds kort ook het Oncologie Centrum in Roosendaal over een aanmeldzuil. Patiënten van beide centra hoeven hun komst niet meer bij de balie te melden.

 • Gouden man-2.JPG

  Kunst kijken in het ziekenhuis

  Kunst draagt bij aan een prettige omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het zorgt voor afleiding, levert stof tot praten of leidt tot een overpeinzing over de betekenis. Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen. 

 • Roze lintje 3.png

  Opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg

  Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan het Bravis ziekenhuis. Het roze lintje wordt al jaren verstrekt als erkenning en compliment voor de uitstekende zorg die het ziekenhuis biedt aan borstkankerpatiënten.

 • Sarah Konijn.jpg

  Column | juli 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering legt dermatoloog Sarah Konijn uit hoe je je huid het beste kunt beschermen tegen de zon.

 • micro lab website.jpg

  Drie laboratoria bundelen krachten onder noemer Microvida

  Vanaf 1 juli 2017 bundelen de laboratoria voor Microbiologie van het Bravis ziekenhuis, het Amphia ziekenhuis en ZorgSaam, hun krachten. De laboratoria gaan samen verder onder de noemer Microvida.  

 • mijnbravis.png

  Sneller uitslagen en brieven terugzien in MijnBravis

  MijnBravis, het digitale dossier voor patiënten van het Bravis ziekenhuis, wordt uitgebreid. Uitslagen van onderzoeken en brieven van hun specialist aan de huisarts zijn vanaf 1 juli sneller in te zien.

 • HiX 6.1.jpg

  Unieke ICT-operatie in Bravis ziekenhuis

  Op donderdag 15 juni is in het Bravis ziekenhuis een belangrijke upgrade van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) ingevoerd. Hiermee verbreedt het ziekenhuis de basis voor de digitale communicatie met de patiënten en tussen de zorgverleners onderling.

 • Revalidatiewebsite.PNG

  Nieuwe website Revalidatie is online!

  De afdeling Revalidatie van het Bravis ziekenhuis heeft een nieuwe website. Patiënten kunnen er terecht voor informatie over de behandeltrajecten die de revalidatieafdeling biedt. De website is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het team is supertrots op het eindresultaat.

 • Jaardocument 2016.jpg

  Bravis toont dat fusie tot positieve financiële resultaten leidt

  Het Bravis ziekenhuis heeft de jaarrekening voor 2016 gedeponeerd. Twee jaar na de fusie tussen de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn de financiële resultaten sterk verbeterd. De positieve, financiële ontwikkeling geeft het bestuur de ruimte om diverse investeringen te doen.

 • Revalidatieteam.jpg

  Column | juni 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt revalidatiearts Martijn Pas hoe samen met de patiënt wordt bekeken wat hij of zij nodig heeft­, wat zijn of haar doelen zijn en hoe het team kan helpen die te bereiken.

 • Parkinson cafe nieuw.png

  Donderdag 1 juni 2017: Parkinson Café West-Brabant

  Op donderdag 1 juni 2017 is  het Parkinson Café West-Brabant weer geopend voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun familieleden. Ook andere direct betrokkenen zijn welkom. Deze middag wordt de Ronnie Gardiner Methode (RGM) uitgelegd.

 • Logo PAAZ kwaliteitsstandaard def.jpg

  Kwaliteitsstatuut Bravis PAAZ

  Het Bravis heeft een kwaliteitsstatuut voor de Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis, kortweg PAAZ, opgesteld. Dit kwaliteitsstatuut is tot stand gekomen na afstemming met de Cliëntenraad en goedgekeurd door het Zorginstituut Nederland.

 • Elles in 't Anker.jpg

  Column | mei 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt gynaecoloog Elles in 't Anker over wat 'samen' betekent voor en in het Moeder & Kindcentrum.

 • Poortgebouw Rsd.jpg

  Bereikbaarheid Poortgebouw locatie Roosendaal

  Op dinsdag 2 mei start de verbouwing van de poliklinieken Chirurgie, KNO en Orthopedie en de gipskamer in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal. Dat heeft tijdelijk consequenties voor de bereikbaarheid van het Poortgebouw. In het gebouw zijn onder andere de Poliklinische Apotheek, Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost gevestigd. 

 • Wanrooy aangepast.jpg

  Lintje voor Bravis-vrijwilligers

  John Wanrooij uit Lepelstraat en Lia van Loon-Bakx, vrijwilligers in het Bravis ziekenhuis, zijn twee van de 2815 Nederlanders die woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. In De Maagd in Bergen op Zoom werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • T Mennema.jpg

  Bianka Mennema benoemd tot lid Raad van Bestuur

  De Raad van Toezicht van het Bravis ziekenhuis heeft mevrouw drs. B. (Bianka) Mennema-Vastenhout benoemd als bestuurslid van het Bravis ziekenhuis. Zij wordt werkzaam naast bestuursvoorzitter Hans Ensing en zal starten per 1 juli 2017. Zij volgt Janneke van Vliet op die, zoals eerder bekend is gemaakt, in de zomer van 2017 met pensioen zal gaan.

 • Bas Wintermans.jpg

  Column | april 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt arts-microbioloog Bas Wintermans over zijn vakgebied. 'De afgelopen vijftien jaar is de ontwikkeling op het lab enorm hard gegaan.'

 • Bravis-Roosendaal_polikliniek-wachtruimtes.jpg

  Polikliniek Roosendaal wordt stapsgewijs gerenoveerd

  De komende tijd wordt in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal flink gebouwd aan de toekomst. Eén volledige gang van de polikliniek wordt gemoderniseerd.

 • man met rugzak.png

  Film over Bravis Oncologie Centrum

  In een film over het Oncologie Centrum en het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) wordt uitleg gegeven over de werkwijze in beide instellingen.

 • e-consult.jpg

  Vragen stellen aan uw specialist via MijnBravis

  Patiënten kunnen nu via het online patiëntendossier MijnBravis vragen stellen aan hun zorgverleners. Op maandag 27 maart startte Kindergeneeskunde als eerste met deze nieuwe dienstverlening.

 • HCCP Bravis ziekenhuis 2017.jpg

  Mooie rapportcijfers voor Voedingsdienst

  De Voedingsdienst kan opnieuw trots zijn op de behaalde rapportcijfers. Hygiëne Consult Nederland (HCN) kwam op beide locaties langs voor een kwaliteitscontrole (HACCP-audit). De restaurants, de centrale keukens en diverse afdelingskeukens zijn grondig gecontroleerd en allemaal geslaagd.

 • Geraldi Wijma.jpg

  Column | maart 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt Gerali Wijma over wat de medisch specialisten Geriatrie kunnen betekenen voor de ouderen.

 • Qocon_ integrale geboortezorg in West-Brabant_16-12-2016.jpg

  Overeenkomst tussen geboortezorgnetwerk Qocon en zorgverzekeraar CZ

  Geboortezorgnetwerk Qocon en de zorgverzekeraar CZ hebben een totaalpakket kunnen afspreken voor financiering van de integrale geboortezorg en de kwaliteit van de zorg die hiervoor wordt geleverd.

 • Smartwatch Bravis - Weihoek februari 2017.jpg

  ‘Emma’ bewaakt voldoende bewegen

  “Ik heb geen idee hoeveel ik beweeg”, zegt Corrie de Leeuw. Voor patiënten met ernstige COPD, zoals mevrouw De Leeuw, is het belangrijk om voldoende in beweging te zijn. Op het ‘slimme horloge’ dat ze sinds kort draagt kan ze bijhouden hoeveel stappen ze op een dag zet.

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties.jpg

  Bravis aan de slag met ‘Beslist Samen!’

  Het Bravis ziekenhuis is één van de tien ziekenhuizen dat is geselecteerd voor het programma ‘Beslist Samen!’. Het Bravis ziekenhuis neemt deel met twee projecten.

 • Mock up Ronde tafel en fotowand.jpg

  Locatie Roosendaal test nieuwe patiëntenkamer

  Op de vierde etage van locatie Roosendaal is een patiëntenkamer ingericht die als proefsetting dienst doet. De verpleegafdelingen worden dit jaar verbouwd. Met de proefopstelling wordt getest of het ontwerp voor de nieuwe kamers in de praktijk voldoet.

 • Gerard gekortwiekt 2.jpg

  Gemillimeterd voor haaractie

  De openingshandeling van het Oncologie Centrum en het ZRTI was meteen de kick-off voor de actie 'Geknipt voor haar'. Gerard Groenendijk, manager Oncologie Centrum, haakte aan en heeft zijn haar laten millimeteren voor een vooraf afgesproken bedrag. Dat werd door collega’s bijeengebracht en zelfs overschreden.

 • reumatologen.jpg

  Weer volledige praktijk Reumatologie in Bravis

  Met de komst van de reumatologen dr. J. Hoes (r) en dr. L. Schoneveld (l) wordt vanaf februari weer op beide hoofdlocaties volledige praktijk gevoerd en zijn de reumatologen 24/7 bereikbaar. Zij houden beiden spreekuur in Roosendaal en in Bergen op Zoom.

 • envelop.jpg

  Bravis herinnert patiënten met e-mail aan afspraak

  Het Bravis ziekenhuis werkt voortdurend aan het verbeteren van de informatie van en naar de patiënten. Zo worden sinds kort patiënten via een e-mail herinnerd aan hun afspraak in het ziekenhuis.

 • Hans Ensing ondertekent intentieverklaring e-health.jpg

  Samen aan de slag met e-health

  De Raad van Bestuur en de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis ondertekenden in de ‘Week van de e-health’ een intentieverklaring. Het ziekenhuis streeft er naar om een innovatieve organisatie te zijn. Het inzetten van digitale toepassingen in de zorg is daar een belangrijk onderdeel van.

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties.jpg

  Bravis neemt deel aan landelijke e-health week

  Van 23 t/m 27 januari vindt de landelijke e-health week 2017 plaats. Het Bravis ziekenhuis laat zien waar het ziekenhuis mee bezig is: op maandag 23 januari in locatie Roosendaal en op dinsdag 24 januari in locatie Bergen op Zoom. Van 11.30 tot 13.30 uur staat een informatiestand bij de restaurants Bravis Plaza. In Roosendaal is dat Bravis Plaza route 132.

 • PSB medewerkers 2.jpg

  Patiënten Service Bureau Roosendaal tijdelijk op andere locatie

  Vanwege een verbouwing van het Patiënten Service Bureau (PSB) in Roosendaal zijn de medewerkers enkele weken gehuisvest in een kantoorruimte op route 72. Patiënten en bezoekers worden met borden verwezen naar deze tijdelijke locatie.

 • Mirena spiraal 2.jpg

  Terugroepactie Mirena-spiraal

  Een partij van de Mirena-spiraal wordt teruggeroepen. Hiertoe heeft de Inspectie voor de Gezondheidzorg in overleg met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) besloten. Het gaat om de Mirena-spiraal die is uitgegeven op of na 27 oktober 2016. Ook de gynaecologen van Bravis ziekenhuis hebben gebruik gemaakt van deze partij.

 • Qocon_ integrale geboortezorg in West-Brabant_16-12-2016.jpg

  Uniek zorgnetwerk rond moeder en kind

  De best mogelijke zorg voor moeder en kind. Dat is wat alle partijen bindt die op vrijdag 16 december hun handtekening zetten onder Qocon, een uniek samenwerkingsverband in West-Brabant tussen 1e lijns verloskundigen, kraamzorginstellingen, gynaecologen van het Bravis ziekenhuis en het Bravis ziekenhuis zelf (waaronder de kinderartsen en 2e lijns verloskundigen).

 • Bravis%20ziekenhuis%20beide%20hoofdlocaties%20op%201%20foto%20kl.jpg

  Wijziging in dienstregeling busvervoer naar Bravis ziekenhuis

  Met ingang van 11 december 2016 wijzigt de dienstregeling van het busvervoer naar het Bravis ziekenhuis. Dit geldt voor het vervoer van en naar de locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal.

 • E. Bletterman, arts trombosedienst.jpg

  Column | december 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt Edward Bletterman over wat hem bewoog om trombosearts te worden.

 • Nieuw ingericht dakterras afdeling Kind & Jeugd Bravis ziekenhuis_november 2016.jpg

  Bijdrage Ronald McDonald Kinderfonds zorgt voor zonnetje

  Grote ramen, een fijne buitenspeelplaats, een plek om te chillen. Gras, planten en een zon die altijd schijnt. Zomaar wat wensen van kinderen voor de afdeling Kind & Jeugd van het Bravis ziekenhuis. Veel van deze ideeën zijn vorig jaar meegenomen in de verbouwing van de afdeling. Het Ronald McDonald Kinderfonds maakte mogelijk dat ook het dakterras van de afdeling opnieuw kon worden ingericht. Vrijdag 25 november vond de officiële opening van het terras plaats.

 • Frederiek Terheggen.jpg

  Column | november 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt internist-oncoloog Frederiek Terheggen over haar vakgebied, een terrein dat continu in beweging is.

 • viditour_bravis_oncologie_2016_10_26_0100.jpg

  Een virtueel bezoek aan het Oncologie Centrum

  Bent u benieuwd hoe het Bravis Oncologie Centrum in Roosendaal eruit ziet?  U kunt nu via een virtuele rondleiding een kijkje nemen. Dit kan via uw smartphone, tablet of computer. Twintig panoramafoto's geven een uitgebreid beeld van het onlangs geopende Oncologie Centrum.

 • MijnCOPD.jpg

  Hulp aan COPD-patiënt bij digitaal zelfmanagement

  In het project MijnCOPD testen longartsen van het Bravis ziekenhuis een nieuwe interventie voor COPD-patiënten. Met de combinatie van zelfmanagement, ondersteuning door de mantelzorger en telemonitoring vanuit het ziekenhuis verwachten zij een 25% reductie in het aantal longaanvallen te kunnen bereiken.

 • Stomazorg.jpg

  Groene vinkjes voor stomapoli’s

  De stomapoli’s van de locaties Roosendaal en Bergen op Zoom voldoen aan alle normen van de Stomavereniging. Beide poli’s kregen deze week dus het Groene Vinkje voor goede stomazorg, en daarmee de groene vinkjes voor darmstoma- én urinestomazorg.

 • Afscheid 5A neurologie 2.jpg

  Team Neurologie neemt in Roosendaal afscheid van 5A

  Nadat de laatste patiënt met een ambulance naar locatie Bergen op Zoom was gebracht, nam het team van verpleegafdeling Neurologie in Roosendaal afscheid van 5A. Een lege afdeling bleef achter. Met elkaar werd nog kort teruggekeken op de jarenlange goede samenwerking. En toen... op naar Bergen op Zoom!

 • Haardonatie bij opening Oncologie Centrum 1.jpg

  Opening Bravis Oncologie Centrum Bravis en ZRTI in Roosendaal

  Met een opmerkelijke openingsactie is op donderdag 20 oktober in Roosendaal het nieuwe Bravis Oncologie Centrum geopend. Het centrum ligt pal naast de Roosendaalse vestiging van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI), dat gelijktijdig de officiële opening vierde.

 • Marcel Bulder.jpg

  Column | oktober 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt neuroloog Marcel Bulder over zijn aandachtgebied, beroerte, en het belang van snel reageren op de symptonen daarvan.

 • Bravis ziekenhuis.jpg

  Bravis krijgt van patiënten een 8,1

  Het Bravis ziekenhuis krijgt van haar patiënten een rapportcijfer van gemiddeld 8,1. Dat blijkt uit een onderzoek dat dit voorjaar in opdracht van het ziekenhuis is uitgevoerd.

 • Maatschappelijke verantwoording.jpg

  Unicum voor Bravis: live verantwoording aan samenleving

  In een bijeenkomst met politici en maatschappelijke organisaties heeft het Bravis maandag 26 september publiekelijk verantwoording afgelegd over zijn beleid en functioneren. Een unicum in de ziekenhuiswereld.

 • Vrienden van Bravis - 1.jpg

  Zestig knuffelbeertjes voor Kind & Jeugd

  De Stichting Vrienden van Bravis overhandigt binnenkort 60 knuffelbeertjes aan de afdeling Kind & Jeugd. Deze actie is mogelijk gemaakt door de donatieactie tijdens ‘Bergen op Zicht’, een evenement dat zaterdag 24 september in Bergen op Zoom werd gehouden.

 • Anne van Vegchel, sportarts Bravis ziekenhuis.jpg

  Column | september 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt sportarts Anne van Vegchel over het belang van in beweging komen.

 • IC CCU Teampost achterin.jpg

  Nieuwe IC/CCU BoZ klaar voor de toekomst

  Op woensdag 7 september hebben de Intensive Care en Hartbewaking Bergen op Zoom hun intrek genomen op de eerste verdieping. Om de concentratie van deze afdelingen te kunnen realiseren zijn de ruimtes de afgelopen maanden grondig verbouwd en gemoderniseerd.

  "Het resultaat is prachtig geworden. We zijn klaar voor de toekomst," vertelt zorgmanager IC/CCU Annelies Koeken met gepaste trots.

 • Bravis ziekenhuis_voorgevel BOZ.jpg

  Bravis hanteert algeheel rookverbod (inclusief E-roken)

  Het Bravis ziekenhuis heeft een nieuw rookbeleid vastgesteld voor in en rond het ziekenhuis. Daarmee dragen wij – als gezondheidszorginstelling – onze maatschappelijke verantwoordelijkheid uit.

 • Kruising Willem Dreesweg Heerema van Vossstraat Rsd.jpg

  Omleiding naar locatie Roosendaal vanuit Tolberg

  Het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal is van dinsdag 30 augustus t/m donderdag 1 september vanuit de Tolberg niet bereikbaar via de Heerma van Vosstraat. Het verkeer wordt omgeleid. Busdienst Arriva zet speciale pendelbussen in.

 • ijsje op warme dag dhr van Ekeren.jpg

  IJsjes door patiënten zeer gewaardeerd

  Op woensdagmiddag 24 augustus werden door medewerkers van de catering van het Bravis ziekenhuis ijsjes uitgedeeld aan de patiënten op de verpleegafdelingen.  

 • artist-impr-1-veranda-png.png

  Fraaie serre voor Oncologie Centrum

  Het Bravis ziekenhuis opent op 1 november de deuren van het Oncologie Centrum bij locatie Roosendaal. Inmiddels bevindt de bouw zich in de eindfase. Over enkele weken start de inrichting van het centrum. Dan wordt ook de dankzij donaties gerealiseerde serre aangekleed.

 • Milan Tjioe.jpg

  Column | augustus 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt dermatoloog Milan Tjioe over de voordelen van digitale ontwikkelingen, zoals het Elektronisch Patiënten Dossier en consulten via de computer.

 • Dagbehandeling 1.jpg

  Verbouwing dagverpleging Roosendaal bijna klaar

  De verbouwde afdeling dagverpleging in Roosendaal is vrijdag 29 juli door de diverse installatie- en bouwbedrijven opgeleverd. De nu nog lege afdeling wordt de komende weken verder afgewerkt en ingericht. In september wordt de vernieuwde afdeling in gebruik genomen.

 • Studio iBiZZ schenkt wandspeelgoed 1.jpg

  Moeder & Kindcentrum blij met nieuw kinderspeelgoed

  Deze week is in het Moeder & Kindcentrum nieuw wandspeelgoed feestelijk in gebruik genomen. Het materiaal is geschonken door Studio iBiZZ. Onder het toeziend oog van de speelgoedexperts Krijn (4) en Gijs (11) onthulden Raymond Smulders en Jeroen Zijffers van Studio IBiZZ het speelgoed.

 • Groepsfoto SGOrun.jpg

  SGOrun: van spoedeisende hulp naar spoedeisende hulp

  Op zaterdag 10 september 2016 doet de afdeling Spoedeisende Hulp van het Bravis ziekenhuis mee aan de SGOrun: een estafetteloop van spoedeisende hulp naar spoedeisende hulp.

 • aanmeldzuil MKC.jpg

  Bravis ziekenhuis start proef met aanmeldzuil

  In het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom is een proef gestart met een aanmeldzuil. Patiënten kunnen hun komst voor de polikliniek gynaecologie, het Echocentrum of voor één van de verloskundigen in het centrum nu digitaal bevestigen.

 • Spoedeisende hulp locatie Roosendaal.jpg

  HAP Roosendaal blijft vooralsnog in de nacht ‘open’

  De Stichting Huisartsenpost West-Brabant zet het plan om de Huisartsenpost Roosendaal in de nachtelijke uren te sluiten voorlopig in de ijskast. De HAP Roosendaal is gevestigd naast de afdeling Spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis.

 • Harry van Looij.jpg

  Column | juli 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt longarts Harry van Looij over de gevolgen van roken en zijn onbegrip voor scholen waar op het schoolplein mag worden gerookt.

 • BVN borstkankerzorg.jpg

  Bravis ziekenhuis krijgt opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg

  Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan het Bravis ziekenhuis. Het roze lintje wordt jaarlijks verstrekt als erkenning en compliment voor de uitstekende zorg die het ziekenhuis biedt aan borstkankerpatiënten.

 • Christel Lewiszong.jpg

  Column | juni 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt kinderarts Christel Lewiszong over de voldoening die het haar geeft om een ziek kind beter te maken of te begeleiden tijdens een chronische ziekte.

 • Vrienden van Bravis gift aan GAAZ.jpg

  Vrienden van Bravis schenken spelmaterialen, iPad en laptop aan GAAZ

  De Vrienden van het Bravis ziekenhuis vulden een wens in van de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ). De activiteitentherapeuten Hedwig Mulders en Trudy Rooze vroegen nieuwe materialen aan. Deze worden onder meer ingezet bij de activiteitentherapie van de op de GAAZ opgenomen patiënten.

 • Jaardocument 2015.jpg

  Jaardocument 2015

  Het jaarverslag 2015 van het Bravis ziekenhuis is uit. In dit jaardocument beschrijft het Bravis ziekenhuis welke veranderingen in 2015 aan de orde waren en welke verbeteringen zijn gerealiseerd. Daarmee legt het ziekenhuis maatschappelijke verantwoording af. 

 • Tussendoortjes.jpg

  Snacken om op kracht te komen

  Ziek zijn en minder eten gaan vaak samen. Meestal kan dat geen kwaad, maar als het lichaamsgewicht onbedoeld te sterk daalt, zijn extra maatregelen nodig. Ziek zijn kost namelijk veel energie. Bij onbedoeld gewichtsverlies is het dus belangrijk om de energievoorraad snel aan te vullen.

 • Embraze ondertekening 2016.jpg

  Ziekenhuizen Zuidwest-Nederland bundelen krachten in strijd tegen kanker

  Na een grondige voorbereiding zetten vertegenwoordigers van zeven ziekenhuizen en twee radiotherapie-instellingen in Zuidwest Nederland hun handtekening onder een raamovereenkomst. Daarmee krijgt de intentie om nauw te gaan samenwerken in een oncologisch netwerk definitief vorm.

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties.jpg

  Bravis ziekenhuis bereidt zich voor op herinrichting specialisme Neurologie

  Het Bravis ziekenhuis heeft besloten het specialisme Neurologie vanaf medio oktober her in te richten over de locaties Bergen op Zoom en Roosendaal.

 • van Helmond 2016.png

  Koninklijke onderscheiding voor Hans van Helmond

  Het drukbezochte afscheid van longarts Hans van Helmond kreeg een bijzonder tintje. Volkomen verrast werd hij op donderdag 2 juni benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn enorme inzet voor de gezondheidszorg.

 • mijnbravis.png

  Meer inzicht in eigen patiëntendossier

  U kunt als patiënt van het Bravis ziekenhuis al een tijdje via MijnBravis thuis achter de computer uw afspraken inzien, vragenlijst voorafgaand aan een operatie invullen en digitaal adres- en contactgegevens controleren en wijzigen. Binnenkort kunt u via uw digitale dossier meer zaken zelf regelen.

 • Golftoernooi Oncologie Centrum 1.png

  Mooi bedrag voor het Oncologie Centrum

  Dinsdag 31 mei vond het jaarlijkse Sponsor Golftoernooi voor externe relaties van het Bravis ziekenhuis plaats. De deelnemers brachten maar liefst een bedrag van € 32.000,- bij elkaar. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe Oncologie Centrum in Roosendaal.

 • Dialysecentrum_113655.jpg

  Dialysecentra Bravis ziekenhuis behouden HKZ-certificaten

  De HKZ-certificaten van de twee dialysecentra van het Bravis ziekenhuis zijn voor beide hoofdlocaties opnieuw toegekend. Met dit keurmerk bewijzen en waarborgen de centra de kwaliteit van de geleverde zorg aan dialysepatiënten.

 • Moeder Kindcentrum.png

  Moeder & Kindcentrum is één jaar

  Donderdag 26 mei was het een jaar geleden dat het Moeder & Kindcentrum op locatie Bergen op Zoom geopend werd. Zo'n bijzondere dag mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan!

 • Kwaliteitsvenster Bravis ziekenhuis.jpg

  Behandelresultaten borst- en darmkanker in Kwaliteitsvenster

  Het Bravis ziekenhuis heeft op 25 mei, tegelijk met alle Nederlandse ziekenhuizen, het Kwaliteitsvenster met behandelresultaten voor borst- en darmkanker gelanceerd. Hiermee zetten ziekenhuizen een nieuwe stap in het transparant maken van zorg.

 • micro lab website.jpg

  Internationaal kwaliteitskeurmerk voor Stichting Medische Microbiologie

  Stichting Medische Microbiologie, het onderzoekslaboratorium voor onder meer het Bravis ziekenhuis, is sinds 28 april 2016 geaccrediteerd volgens de norm ISO 15189:2012. Het certificaat is een belangrijk internationaal keurmerk voor medische laboratoria. “We zijn blij met en trots op dit behaalde resultaat”, aldus directeur dr. B. Diederen.

 • Eerste steen Oncologie Centrum 1.jpg

  Zusters leggen eerste steen voor Oncologie Centrum

  Zuster Marina (95) en zuster Michaël (88), leden van de orde van Franciscanessen van Charitas te Roosendaal, hebben tijdens de Dag van de Zorg, op donderdag 12 mei, symbolisch de eerste steen gelegd voor het nieuwe Oncologie Centrum.

 • Vrienden van Bokki 2016.jpg

  Kinderen lopen 900 euro bij elkaar voor Oncologie Centrum

  Een team van 10 kinderen van tafeltennisvereniging Hotak '68 uit Woensdrecht heeft op Hemelvaartsdag € 900,-  bijeengelopen voor het Oncologie Centrum van het Bravis ziekenhuis. De jeugdige lopers hebben meegedaan aan ‘De Ster van Woensdrecht’, een estafetteloop van 100 km.

 • Stoffel Van Eeckhoudt.jpg

  Column | mei 2016 | Medisch Specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt nucleair geneeskundige Stoffel Van Eeckhoudt over de positieve kanten van radioactieve straling.

 • Bravis ziekenhuis verpleegafdeling.jpg

  Gezamenlijke aanpak voor behandeling COPD-patiënten verbetert kwaliteit van zorg

  Diverse zorgverleners uit westelijk West-Brabant werken sinds kort samen in een nieuw zorgpad COPD. Dit is een leidraad voor de behandeling voor mensen die te maken hebben met een chronische longziekte.

 • deskundig 2 met schaduw.png

  Bravis voert algemeen patiënttevredenheidsonderzoek uit in mei

  Het Bravis ziekenhuis wil graag weten hoe patiënten de zorg in het ziekenhuis ervaren. Soms verloopt alles immers naar wens, maar soms kan het ook beter. Daarom houden we regelmatig patiënttevredenheidsonderzoeken om daarmee de kwaliteit van zorg te verbeteren en nog beter aan te kunnen sluiten bij de behoeften van de patiënt.

 • Staaroperatie_2016.jpg

  Film over staaroperatie

  Op deze website is veel informatie te vinden over een staaroperatie. Deze informatie is recent uitgebreid met een voorlichtingsfilm. Hierin worden de voorbereiding, operatie en nazorg van de vervanging van de ooglens uitgelegd.

 • Artist Impression Oncologie Centrum 1.png

  Roparun schenkt € 50.000 voor aanschaf chemostoelen

  Stichting Roparun stelt € 50.000 beschikbaar aan het Bravis ziekenhuis. De schenking is bestemd voor de aanschaf van zeven hoogwaardige chemostoelen voor het nieuwe Oncologie Centrum.

 • Poli Steenbergen (1280x853).png

  Polikliniek Steenbergen op tijdelijk nieuw adres

  Met ingang van donderdag 7 april is de polikliniek Steenbergen geopend op het tijdelijk nieuw adres: woonzorgcentrum Onze Stede aan de Wei 26 in Steenbergen. Het telefoon- en faxnummer is ook vernieuwd.

 • Stan Bell, orthopedisch chirurg_april 2016.jpg

  Column | april 2016 | Medisch Specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt orthopedisch chirurg Stan Bell over zijn drijfveer om vijf jaar geleden te kiezen voor dit specialisme met bijzondere technische hoogstandjes.

 • Roparun uitreiking cheque aangepast.png

  Cheque voor workshop 'Look good, feel better'

  De gemeente Bergen op Zoom is in 2015 uitgeroepen tot de 3e Roparunstad. Op zaterdag 26 maart 2016 werden de bijbehorende geldprijzen uitgereikt aan o.a. Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

 • Apparaat thuisdialyse.png

  Dialyseren in huis geeft meer rust

  'Dialyseren in huis geeft meer rust'. Onder deze kop verscheen dinsdag 15 maart een artikel in BN De Stem. Een patiënt vertelt hoe goed deze vorm van hemodialyse haar bevalt. Ook Harmen Krepel, nefroloog, komt aan het woord.

 • Artist Impression Oncologie Centrum 1.png

  Voorbereidende werkzaamheden Oncologie Centrum

  In de week van 21 maart starten op locatie Roosendaal de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van het nieuw te bouwen Oncologie Centrum.

 • Stand VWS.jpg

  Ministerie VWS beantwoordt vragen over zorgverzekering

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is bezig met de campagne ‘Meer weten over zorg’. Als onderdeel hiervan reist een voorlichtingsteam van het ministerie onder meer langs ziekenhuizen. Maandag 29 februari staat op beide hoofdlocaties van het Bravis ziekenhuis het voorlichtingsteam klaar om vragen te beantwoorden over de zorgverzekering.

 • Richard Pal.jpg

  Column | februari 2016 | Medisch Specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt gynaecoloog Richard Pal over hoe het leven je soms de weg wijst.

 • Bestuur Vriendenstichting.png

  Vrienden van het Bravis ziekenhuis

  Een jaar na de fusie zijn ook de vriendenstichtingen van het voormalige Franciscus en Lievensberg gefuseerd en vormen samen Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

 • telefooncentrale (1).jpg

  Wijziging telefoonnummers Bravis ziekenhuis

  Met ingang van 5 januari 2016 zijn de 0165-nummers en de 0164-nummers van de ziekenhuislocaties in Roosendaal en in Bergen op Zoom buiten gebruik. Met uitzondering van het Bariatrisch Centrum in Bergen op Zoom beginnen dan alle Bravis telefoonnummers in Roosendaal en Bergen op Zoom met 088 – 70 6….

 • Overhandiging oortjes Hein Wouters.png

  'Oortjes' voor geluidregistratie voor Moeder & Kindcentrum

  Mw. C. Luijten, zorgmanager van het Moeder & Kindcentrum en dhr. R. Pal, gynaecoloog, hebben op woensdag 4 november 2015 geluidsmeters ontvangen ten behoeve van het Moeder & Kindcentrum. De zogeheten oortjes helpen mee het welzijn en de ontwikkeling van de pasgeborenen te bevorderen.

 • viditour.jpg

  Virtueel bezoek aan het Moeder & Kindcentrum

  Voor u als aanstaande ouder, grootouder of andere belangstellende is het mogelijk om thuis alvast een kijkje te nemen in Moeder & Kindcentrum. Via de website van het Moeder & Kindcentrum kunt u een virtuele rondleiding volgen.

 • teamwork.jpg

  Zorgaanbieders vinden elkaar in West-West

  Zes grote zorgaanbieders uit West-Brabant nemen het initiatief tot samenwerking in westelijk West-Brabant. Onder de naam van Stichting West-West bundelen zij kennis, kunde en innovatiekracht met als doel betere zorg voor inwoners van de regio te creëren.

 • Beeld MKC 1.jpg

  Kunstwerk voor Moeder & Kindcentrum

  Het dakterras van het Moeder & Kindcentrum is verfraaid met een bronzen beeld. Maandag 28 september vond de onthulling plaats. Het beeld is aangeboden door alle partijen die bij de bouw betrokken waren: Bergh Bouw, Cofely, ontwerp- en bouwadviesbureau Beijersbergen en Verschuren Interieurbouw.

 • Overdracht audio apparatuur Oei Oei.png

  Nieuw leven voor audioapparatuur ziekenhuisomroep

  De audioapparatuur van ziekenhuisomroep Oei-Oei van het voormalige Franciscus Ziekenhuis heeft in woonzorgcentrum St. Elisabeth in Roosendaal een nieuwe bestemming gekregen.

 • Reumatoloog A. Risselada.jpg

  Reumatologie, stand van zaken

  Met de komst van een tweede waarnemend reumatoloog is per 1 september 2015 ook de polikliniek Reumatologie op de locatie Roosendaal weer open.

 • Banner - Bent u al gevraagd.png

  Actueel medicatieoverzicht via LSP

  Het Bravis ziekenhuis verleent u graag de juiste zorg. Het is daarvoor belangrijk dat uw zorgverlener op de hoogte is van uw actuele medicijngebruik. Het ziekenhuis maakt, met uw toestemming, gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP).

 • Document Medische Staf voor Bravis ziekenhuis.JPG

  Afspraken en regelingen vastgelegd in DMS

  Raad van Bestuur-voorzitter Hans Ensing, stafvoorzitter Richard Pal en stafbestuurslid Cecile van Esbroeck van de Vereniging Medische staf hebben deze week hun handtekening gezet onder het Document Medische Staf (DMS) voor het Bravis ziekenhuis.

   

 • sunnytim.png

  Uitleg van Sunny en Tim

  Op de afdeling Nucleaire Geneeskunde worden voor het stellen van een diagnose foto's van het lichaam gemaakt. Dat gebeurt met behulp van licht radioactieve stoffen. Kinderen die een scan moeten ondergaan, krijgen via twee filmpjes uitleg van Sunny en Tim.

 • textblock4.png

  Snel inzicht in prestaties via Kwaliteitsvenster voor revalidatie

  In navolging van andere ziekenhuizen maakt ook het Bravis ziekenhuis haar kwaliteit van zorg voor Revalidatie bekend. In het Kwaliteitsvenster voor revalidatie kunnen patiënten in één oogopslag de kwaliteit bekijken van een revalidatiecentrum of revalidatieafdeling van een ziekenhuis. 

   

 • Bravis ziekenhuis_gebruik navigatiesysteem KNO_2.jpg

  KNO-artsen: Techniek en vakkennis zorgen samen voor precisie op de millimeter

  KNO-artsen Bravis ziekenhuis zetten nieuw navigatiesysteem in. De Keel-, Neus- en Oorartsen van het Bravis ziekenhuis maken sinds kort gebruik van een innovatief hulpmiddel voor neusbijholtechirurgie. De KNO-artsen omschrijven de toepassing als een soort ‘TomTom’ die de arts tijdens een complexe operatie door de bijholten leidt.
   

 • Minuut stilte ter nagedachtenis slachtoffers MH17

  Vandaag, 23 juli 2014, is uitgeroepen tot dag van nationale rouw ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. Om 16 uur deze middag, als de eerste vliegtuigen met slachtoffers in Eindhoven landen, wordt een minuut van stilte in acht genomen. Het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis sluiten zich hierbij aan.

 • IJsjes door patiënten zeer gewaardeerd

  Op vrijdagmiddag 8 augustus werden door medewerkers van de catering van het Franciscus Ziekenhuis ijsjes uitgedeeld aan de patiënten op de verpleegafdelingen. 

 • Website over nieuwe zorgnota

  De Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben een gezamenlijke website gelanceerd om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de vernieuwde zorgnota en veel gestelde vragen over de zorgkosten te beantwoorden.

 • 525_logofzrenlzb.jpg

  Franciscus Ziekenhuis en Lievensberg ziekenhuis vanaf 1 januari 2015 een ziekenhuis

  De Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis hebben, in navolging van eerdere besluitvorming, besloten tot de juridische en organisatorische fusie van de ziekenhuizen. Dit besluit is genomen na de adviesrondes van de medezeggenschapsorganen van beide ziekenhuizen. Het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis gaan per 1 januari 2015 op in een nieuwe stichting en organisatie.

 • spataderkeurmerk_2.png

  Opnieuw Spataderkeurmerk voor goede kwaliteit van zorg

  Het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis kregen op maandag 6 oktober beide het Spataderkeurmerk 2014.

 • Gezamenlijk magazine Franciscus en Lievensberg

  In het weekend van 4 oktober is voor de tweede keer een gezamenlijk huis-aan-huisblad verspreid in het verzorgingsgebied van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis.

 • overhandiging_voetbaltafel_bcc.png

  Mooie voetbaltafel voor kinderafdeling

  Dankzij de sportieve schenking van elektro-speciaalzaak BCC Roosendaal is de kinderafdeling in het Franciscus Ziekenhuis een voetbaltafel rijker. Op maandag 6 oktober nam pedagogisch medewerker Ineke Blaauwhoed de professionele tafel in ontvangst.

 • Bravis-logo_350x232.png

  Nieuwe naam voor Franciscus en Lievensberg: Bravis ziekenhuis

  Het is bekend! Vanaf 1 januari 2015 gaan het Franciscus en het Lievensberg samen verder onder de naam Bravis ziekenhuis. Op vrijdagochtend 31 oktober hebben leden van de Raad van Bestuur de nieuwe naam met bijbehorend beeldmerk op beide locaties gelijktijdig onthuld. Veel medewerkers waren getuige van dit bijzondere moment.

Agenda