Kunst kijken in het ziekenhuis

Kunst draagt bij aan een prettige omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het zorgt voor afleiding, levert stof tot praten of leidt tot een overpeinzing over de betekenis. Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen. 

Gouden man-2.JPG

'Buitenmannen' - Stijn Peeters

Verbindingsgang begane grond
locatie Roosendaal

 Verhalen zijn een adequaat hulpmiddel om vat te krijgen op ons onverklaarbaar bestaan. Stijn Peeters is een kunstenaar die verhalen schildert. Niet dat ze eenduidig zijn, verre van dat, maar dat is het fijne van zijn werk. Het is zo innemend geschilderd dat je je meteen thuis voelt in het schilderij.


Je bent onmiddellijk bereid om grondig te kijken, te willen begrijpen en ook dingen voor lief te nemen.
Op locatie Roosendaal hangen vijf schilderijen uit de serie ‘Buitenmannen’. Klungelig en onnozel, of quasi grappend staat de gewone man pontificaal in beeld zichzelf te zijn. De gouden man wacht, wacht af met een plastic tas naast zich. Voor wie, voor wat, hoelang nog? Al dwalend doorzoek ik de dorpsstraat en ontwaar ik een andere man, bijna transparant. Hoelang hij daar zit? Is er enig verband tussen de twee? Er ontvouwt zich een scenario in mijn hoofd: het drama van het alledaagse.  

Meer informatie over het werk van Stijn Peeters is te vinden op www.stijnpeeters.com

Afbeelding: Golden man (Gouden man), 200 x 130 cm, acryl en olieverf op doek (2003) 


‘Tribal Prints’ - Diana Hal

Bravis Plaza locatie Bergen op Zoom

De tentoonstelling 'Tribal Prints' van Diana Hal is een ode aan bijzondere mensen die zij tijdens haar reizen heeft ontmoet. Een project over identiteit en diversiteit. 
In 1997 maakte Diana haar eerste reis naar Afrika. Zij bezocht de landen Sierra Leone, Ghana, Burkina-Faso en Mali tijdens een zes weken durende reis. De indruk die het bij haar heeft achtergelaten is enorm.
Nog steeds kan zij de kleuren en geuren oproepen in haar hoofd. Vooral de bijzondere mensen herinnert zij zich goed. Het zijn juist die verhalen en die ontmoetingen die nog steeds de basis vormen voor het maken van nieuw werk. Diana vertelt over de mensen, de rituelen, de verhalen. Ieder mens heeft een vogel op zijn schouder. Die moet je koesteren, niet weg laten vliegen. De vogels behoeden je vrijheid van geest, je eigenheid. Of je ze nu ziet of niet.  

Meer informatie over het werk van Diana van Hal is te vinden op www.dianavanhal.nl