Mooie rapportcijfers voor Voedingsdienst

De Voedingsdienst kan opnieuw trots zijn op de behaalde rapportcijfers. Hygiëne Consult Nederland (HCN) kwam op beide locaties langs voor een kwaliteitscontrole (HACCP-audit). De restaurants, de centrale keukens en diverse afdelingskeukens zijn grondig gecontroleerd en allemaal geslaagd.

HCCP Bravis ziekenhuis 2017.jpg

Tijdens de audits wordt het voedingsverzorgingsproces gevolgd en beoordeeld aan de hand van een checklist. Om voor een certificaat in aanmerking te komen moet het eindresultaat minimaal een 7 zijn. Bij een 9 of hoger is de voedselveiligheid uitstekend en heeft de afdeling een goed lopend HACCP-systeem. Bij een cijfer tussen de 7 en 9 is de voedselveiligheid voldoende en zijn er wat verbeterpunten die om aandacht vragen.

De cijfers

Alle beoordeelde afdelingen hebben dit jaar het certificaat ontvangen met cijfers die voldoende of uitmuntend waren. 
Locatie Bergen op Zoom: de afdelingskeuken van verpleegafdeling G7 kreeg een 9,3, restaurant Bravis Plaza een 9,2 en de centrale keuken een 8,6.
Locatie Roosendaal: de afdelingskeukens van de verpleegafdelingen 3a, 4c en 6a zijn gecontroleerd en beoordeeld met een respectievelijk 8,7,  9,4 en 7,8. De centrale keuken kreeg een 9,2, restaurant Bravis Plaza Winkel een 8,8 en het restaurant Bravis Plaza route 130 een 9,2.