Laatste nieuws & Agenda

Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het Bravis ziekenhuis en van de polikliniek Etten-Leur? Bekijk dan regelmatig onze nieuws en agenda pagina!

 • Ondertekening overeenkomst Taal voor het Leven door Amphia en Bravis ziekenhuis 4-9-2017.jpg

  In actie tegen laaggeletterdheid

  Amphia en Bravis ziekenhuis zijn sinds maandag 4 september partners van ‘Taal voor het Leven’ van Stichting Lezen & Schrijven. Hierin werken lokale en landelijke organisaties samen om meer laaggeletterden te bereiken en bij te scholen.

 • Ondertekening.jpg

  Behandeling bij acuut herseninfarct sneller beschikbaar

  Amphia en het Bravis ziekenhuis ondertekenden donderdag 20 juli 2017 een intentieovereenkomst. De inzet is een gezamenlijk centrum voor de behandeling van patiënten met een acuut herseninfarct.

 • Gouden man-2.JPG

  Kunst kijken in het ziekenhuis

  Kunst draagt bij aan een prettige omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het zorgt voor afleiding, levert stof tot praten of leidt tot een overpeinzing over de betekenis. Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen. 

 • micro lab website.jpg

  Drie laboratoria bundelen krachten onder noemer Microvida

  Vanaf 1 juli 2017 bundelen de laboratoria voor Microbiologie van het Bravis ziekenhuis, het Amphia ziekenhuis en ZorgSaam, hun krachten. De laboratoria gaan samen verder onder de noemer Microvida.  

 • mijnbravis.png

  Sneller uitslagen en brieven terugzien in MijnBravis

  MijnBravis, het digitale dossier voor patiënten van het Bravis ziekenhuis, wordt uitgebreid. Uitslagen van onderzoeken en brieven van hun specialist aan de huisarts zijn vanaf 1 juli sneller in te zien.

 • Logo PAAZ kwaliteitsstandaard def.jpg

  Kwaliteitsstatuut Bravis PAAZ

  Het Bravis heeft een kwaliteitsstatuut voor de Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis, kortweg PAAZ, opgesteld. Dit kwaliteitsstatuut is tot stand gekomen na afstemming met de Cliëntenraad en goedgekeurd door het Zorginstituut Nederland.

 • Wanrooy aangepast.jpg

  Lintje voor Bravis-vrijwilligers

  John Wanrooij uit Lepelstraat en Lia van Loon-Bakx, vrijwilligers in het Bravis ziekenhuis, zijn twee van de 2815 Nederlanders die woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. In De Maagd in Bergen op Zoom werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • e-consult.jpg

  Vragen stellen aan uw specialist via MijnBravis

  Patiënten kunnen nu via het online patiëntendossier MijnBravis vragen stellen aan hun zorgverleners. Op maandag 27 maart startte Kindergeneeskunde als eerste met deze nieuwe dienstverlening.

 • HCCP Bravis ziekenhuis 2017.jpg

  Mooie rapportcijfers voor Voedingsdienst

  De Voedingsdienst kan opnieuw trots zijn op de behaalde rapportcijfers. Hygiëne Consult Nederland (HCN) kwam op beide locaties langs voor een kwaliteitscontrole (HACCP-audit). De restaurants, de centrale keukens en diverse afdelingskeukens zijn grondig gecontroleerd en allemaal geslaagd.

 • Qocon_ integrale geboortezorg in West-Brabant_16-12-2016.jpg

  Uniek zorgnetwerk rond moeder en kind

  De best mogelijke zorg voor moeder en kind. Dat is wat alle partijen bindt die op vrijdag 16 december hun handtekening zetten onder Qocon, een uniek samenwerkingsverband in West-Brabant tussen 1e lijns verloskundigen, kraamzorginstellingen, gynaecologen van het Bravis ziekenhuis en het Bravis ziekenhuis zelf (waaronder de kinderartsen en 2e lijns verloskundigen).

 • Bravis ziekenhuis.jpg

  Bravis krijgt van patiënten een 8,1

  Het Bravis ziekenhuis krijgt van haar patiënten een rapportcijfer van gemiddeld 8,1. Dat blijkt uit een onderzoek dat dit voorjaar in opdracht van het ziekenhuis is uitgevoerd.

 • IC CCU Teampost achterin.jpg

  Nieuwe IC/CCU BoZ klaar voor de toekomst

  Op woensdag 7 september hebben de Intensive Care en Hartbewaking Bergen op Zoom hun intrek genomen op de eerste verdieping. Om de concentratie van deze afdelingen te kunnen realiseren zijn de ruimtes de afgelopen maanden grondig verbouwd en gemoderniseerd.

  "Het resultaat is prachtig geworden. We zijn klaar voor de toekomst," vertelt zorgmanager IC/CCU Annelies Koeken met gepaste trots.

 • Milan Tjioe.jpg

  Column | augustus 2016 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt dermatoloog Milan Tjioe over de voordelen van digitale ontwikkelingen, zoals het Elektronisch Patiënten Dossier en consulten via de computer.

 • Bravis ziekenhuis verpleegafdeling.jpg

  Gezamenlijke aanpak voor behandeling COPD-patiënten verbetert kwaliteit van zorg

  Diverse zorgverleners uit westelijk West-Brabant werken sinds kort samen in een nieuw zorgpad COPD. Dit is een leidraad voor de behandeling voor mensen die te maken hebben met een chronische longziekte.

Agenda