Bravis polikliniek in Etten-Leur: altijd zorg bij u in de buurt

Het compacte gebouw heeft volgens bezoekers een frisse, niet-ziekenhuisachtige uitstraling en wordt omschreven als ‘huiselijk en servicegericht’. Het miniziekenhuis is ondanks de bescheiden omvang uitstekend uitgerust; Het beschikt over radiologische apparatuur en een prima ingerichte OK-ruimte voor kleine poliklinische ingrepen, zoals het verwijderen van wratten en moedervlekken.

Gastvrijheid  

De kleurige inrichting en vriendelijke ontvangst in de polikliniek zorgt dat bezoekers zich op hun gemak voelen. Désirée Luijten: “Veel mensen zijn gespannen bij een bezoek aan de dokter en gastvrijheid neemt al een groot deel van die spanning weg. Daarom staat dit bij ons hoog in het vaandel.”

Spreekuren

“Een van de doelstellingen van het Bravis ziekenhuis is om naar de patiënt toe te komen”, aldus Désirée. “Naarmate er meer mensen uit Etten-Leur en omgeving naar het ziekenhuis komen, starten wij daarom nieuwe spreekuren. U kunt hier gratis parkeren en binnen geniet u tijdens het wachten in onze gemoedelijke omgeving van een gratis kopje koffie”

Mariska Dijkstra vertelt dat zij en andere specialisten hun consult graag bij de polikliniek houden. “De kleinschaligheid hier brengt minder hectiek met zich mee dan het ziekenhuis, waardoor wij echt de tijd kunnen nemen voor patiënten” aldus de Keel-, Neus en Oorarts. “Zij vinden het zelf ook fijn dat zij ruim de gelegenheid krijgen om al hun vragen te stellen.”
  
   Mariska Dijkstra aan het werk

Dezelfde dag

In Etten-Leur is het bij diverse specialisten mogelijk om het gesprek, het onderzoek en het bespreken van de uitslag op dezelfde dag te laten plaatsvinden. Wanneer bijvoorbeeld uit het gesprek blijkt dat de patiënt een fietstest moet doen en een echo en functieonderzoek moet ondergaan, dan kan dat op dezelfde dag. Na afloop bespreken de specialist en de patiënt samen de uitkomst.

Verwijzing

Iedereen die door de huisarts wordt doorverwezen naar een specialist, mag zelf kiezen naar welk ziekenhuis hij gaat. Désirée Luijten: “Patiënten vragen vaak zelf om een verwijzing naar ons, mede omdat ze het prettig vinden dat de polikliniek makkelijk bereikbaar is met de auto en de buurtbus. De locatie heeft voldoende gratis parkeergelegenheid en de buurtbus, lijn 225, stopt van maandag tot en met zaterdag recht voor de deur. Inwoners van Etten-Leur en omgeving hoeven dus niet ver te reizen voor goede, specialistische zorg.”

Diverse specialismen houden spreekuur in de polikliniek Etten-Leur.